17 Ocak 2024 Çarşamba

CAMDAN CAMA İYİLEŞTİREN DOSTLUĞUN ÖYKÜSÜ

 


Sağlık sorunları nedeniyle hastanede yatan iki çocuğun camdan cama başlayıp birbirlerine dayanma gücü vermesiyle ilerleyen dostluklarının öyküsünün çok incelikli bir anlatımla ele alındığı “Pan’ın Penceresi” kitabından söz etmek istiyorum. Çocuk yazınımızın parlayan kalemlerinden sevgili Güzin Öztürk’ün Bilgi Yayınevinden çıkan son kitabı bir solukta okunan ama aynı zamanda düşündüren yapıtlardan.

Tuna, bağışıklık sisteminden kaynaklanan bir rahatsızlıktan dolayı tedavi gördüğü hastanenin odasından karşı pencerede gördüğü, lösemi tedavisi gören Kayra ile önce el sallayarak sonrasında da mektuplaşarak arkadaş olmayı başarır. Hastanenin o kasvetli ortamını adeta bir oyun alanına dönüştürmekte hünerlerini sergileyen Batuhan Hemşire diğer adıyla Peter Pan ve yemek dağıtan Şapkacı Kız karakterleri de tahmin edeceğiniz üzere bize Alis Harikalar Diyarında ile Peter Pan’dan göz kırpan sevimli karakterler olarak yapıtta yerlerini almışlar.

Sevgili Öztürk, böyle hassas bir konuyu o kadar ince, derin ve duyarlı bir anlatımla ele almış ki okurken birçok yerde yüzünüzden tebessüm eksik olmuyor. Tabii duygusallığı da dozunda vererek dengeyi de çok başarılı bir şekilde sağlıyor.

Kitap, 9 yaş ve üstüne öneriliyor yayınevi tarafından ancak her zaman belirttiğim gibi, içindeki çocukla bağını hiç koparamayan tüm yetişkinlerin de severek okuyabilecekleri bir roman Pan’ın Penceresi.

 Pan’ın Penceresi”, Güzin Öztürk, roman, Bilgi Yayınevi, Ağustos 2023, Ankara.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder